fredag 15 april 2011

Är du ingenting så är du utvald

"Men det som för världen var dåraktigt, det utvalde Gud, för att han skulle låta de visa komma på skam. Och det som i världen var svagt, det utvalde Gud, för att han skulle låta det starka komma på skam. Och det som i världen var ringa och föraktat, det utvalde Gud - ja, det som ingenting var - för att han skulle göra det till intet som någonting var. Ty han ville icke att något kött skulle kunna berömma sig inför Gud." 1Kor 1:27,28

Vilket hopp dessa ord inger!
Gud har ett synsätt som är tvärtemot vårt - de människor som vi tycker är utan betydelse, tidskrävande, stökiga och besvärliga, ser han på som möjligheter. De människor som misslyckats på det ena eller andra sättet, och saknar egen förmåga ser han som potentiella bärare av sin härlighet. Ja, egen duktighet är t o m ett hinder.
Så den som är misslyckad, svag och riktigt "nere i dyn" kan frimodigt se uppåt och förvänta att få hjälp från Gud, för han har en förkärlek för den "lilla" och "svaga". Där inget hopp eller mänsklig hjälp finns, där har Herren desto större möjlighet att nå fram, för där finns ingen stolthet, prestige eller duktighet i vägen.
En kvinna berättade en dröm hon haft...
Hon kom in i en affär för att handla då hon märkte att människorna omkring henne började strama upp sig, och man viskade något om att "han kommer" - och in i affären kom Jesus. Han ville ha en lerkruka, och blev förevisad de finaste och vackraste krukor affären kunde erbjuda, men Jesus fastnade inte för någon av dem. Han fick då syn på några lerskärvor som låg i ett hörn, och affärsinnehavaren var snabb att be om ursäkt för att det var skräpigt...men just de skärvor-na valde Jesus ut. Han tog upp dem i sina händer och förklarade att de var de enda han hade användning för...

Från att vara trasig och svag kan du bli hel och upprättad - i Guds hand!


"...Jag bor i det höga och heliga men också hos den som är förkrossad och har en ödmjuk ande, för att ge liv åt de ödmjukas ande, för att ge liv åt de förkrossades hjärtan"
Jes 66:2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar