onsdag 6 april 2011

En nyckelfråga

Vi kom till biblioteket för att ha vårt möte på söndagen, som vanligt...
Carina hade varit och hämtat nyckeln på lördagen och var först på plats på söndagen för att öppna. Problemet var bara att denna söndagen fick hon inte upp dörren med nyckeln, hur mycket hon än försökte. Ytterligare en församlingsmedlem var med, och provade även hon att öppna, utan att lyckas...
Efter en stund kom vi för att ställa iordning för ljud, inspelning och duka för fika. Vi var fyra personer och provade alla att få upp dör-ren, men nej, det var precis stopp. Nyckeln rörde sig inte en milli-meter - hur vi än försökte trycka på och lyfta dörren, och lirka med nyckeln i olika lägen - dörren förblev låst...
Till slut tog vi varandras händer, bad och begärde att dörren skulle öppnas i Jesu namn. Efter det satte min man in nyckeln i nyckelhålet igen - OCH nu gick nyckeln lätt och smidigt att vrida runt, precis som att vrida den i smör, sa han...
Glada och tacksamma rusade vi in och började med våra sysslor och lyckades, trots förseningen, bli färdiga i tid.
När vi sedan avslutat mötet med efterföljande fika, packade vi ihop våra grejor, gick ut och skulle låsa dörren efter oss. Nähä, nu gick den inte att låsa! Det var som förgjort, det gick bara inte. Vi fick helt enkelt lämna den olåst. Så fick det bli...ytterdörren skulle ju i alla fall vara låst och personalen skulle dessutom komma på måndag morgon. 
På måndagen gick också Carina till biblioteket för att berätta för dem vilket problem vi haft med nyckeln. Kvinnan i receptionen lyssnade till hennes berättelse och sa sedan: "Det var inte konstigt för ni fick fel nyckel"!!
Hon fick säkerligen en del att fundera på efter att Carina berättat att vi kunnat öppna med nyckeln efter att vi bett till Gud.
Vi valde att se det som ett tilltal - att Gud öppnat just denna ort för oss med sin förmåga, och att det inte går att stänga det som han öppnat.
Och vi blev naturligtvis väldigt uppmuntrande över Guds ingripande - att se så tydligt att för honom finns inga omöjligheter! 
Han är mäktig att göra vad som helst - även öppna en låst dörr med fel nyckel...


"Jag känner dina gärningar. Se, jag har låtit en dörr stå öppen för dig, en dörr som ingen kan stänga..."
Upp 3:8

"Jesus såg på dem och sade: "För människor är det omöjligt, men för Gud är allting möjligt"
Matt 19:26

4 kommentarer:

  1. Härligt vittnesbörd! Uppmuntrande att se hur Gud öppnar dörrar!
    Var välsignad!

    SvaraRadera
  2. Takk for et velsignet inlegg!!!!!!!
    Fant bloggen din,og ble minna på og gi deg:
    Lukas 1 vers
    45 Och salig är du som trodde, ty det som Herren har sagt till dig skall gå i uppfyllelse."

    Du er velkommen til og besøke bloggen min,og det er kjempehyggelig hvis du legger igjen en hilsen.

    Hilsen
    Jan Samuel.

    SvaraRadera
  3. Tack för kommentaren och bibelordet!
    Jag ska gärna besöka din blogg vid tillfälle...
    Var välsignad!
    Annica

    SvaraRadera