onsdag 30 mars 2011

Körkortet tillbaka på oväntat sätt

En måndag kom en kvinna till bönen hos oss, och efter avslutad sam-ling fick hon hjälp att ta på sig kappan, vilket hon var tacksam för eftersom hon hade så dålig syn, sa hon. Den som hjälpte henne visste inte om detta, och sa att så skulle hon ju inte behöva ha det, utan menade att hon kunde bli helad. "Ja men jag är tacksam för att jag är frälst" sa hon. På frågan om hon trodde att Jesus ville att hon skulle ha sin syn, svarade hon i alla fall "ja". Då lade personen som hjälpte henne, handen på hennes ögon, bad kort och talade ut: "Ha din syn i Jesu namn!"...hon tackade så mycket och gav sig sedan iväg med de andra.
Vi fick senare veta att hon dagen efter detta, direkt när hon vaknat på morgonen, märkte att hon såg klarare och att det var som om dimman skingrats i hennes ögon. Allt eftersom dagarna gick såg hon bättre och bättre. Hon fick tid hos sin ögonläkare som hon regel-bundet träffar för kontroll, och när han undersökte ögonen kon-staterade han förvånat att hennes syn förbättrats. Han medgav också att om det finns en Gud måste det vara han, för med den diagnosen (tunnelseende) finns det ingen chans att det kan bli bättre, utan istället tvärtom - sämre och sämre. Orsaken till det är att vävnaden runt "tunneln" är död.
Men kvinnans syn hade blivit så bra att hon t o m fick ett intyg utskri-vet för att få sitt körkort tillbaka. Hon var överlycklig! 
Dessutom visade det sig vid hennes nästa läkarbesök, att synen ytter-ligare hade förbättrats...Vävnaden i ögonen hade uppenbarligen fått nytt liv!
Det är lite humor att allt det här hände EFTER bönesamlingen och efter bara en kort bön i hallen. Alla inblandade blev överrumplade av det snabba bönesvaret, och det blev ju väldigt tydligt att det inte var någon mänsklig prestation som åstadkommit helandet - bara en hand som lades på ögonen och sanningen som talades ut...
Naturligtvis behöver vi veta att bibelordet är sant att Jesus tog på sig alla sjukdomar i vårt ställe och att helande tillhör oss idag. Sedan verkar det som om att det är lättare för oss att ta emot när vi inte hinner tänka så mycket och analysera, utan bara är öppna, hör Ordet och låter det verka det som det är utsänt för att verka...
All ära till Gud!!



"...De ska lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska"
Mark 16:18

"Liksom regnet och snön faller från himlen och inte återvänder dit, förrän det har vattnat jorden och gjort den fruktbar och ger säd till att så och bröd till att äta, så ska det vara med ordet som går ut från min mun. Förgäves skall det inte vända tillbaka till mig utan att ha verkat vad jag vill, och utfört det vartill jag har sänt ut det"
Jes 55:10,11

2 kommentarer: