fredag 18 mars 2011

Volvo, bensin och instruktionsbok

En dag kom en man i vår bönegrupp och meddelade oss att han hade fått från Gud att han skulle ge oss en Volvo, som han en längre tid hållit på att "meka" med. Han hade lagt ner många timmar på att få den i toppskick - ja, även kostat på hellackering. Tanken var att han skulle sälja den och få ut lite pengar, men nu hade alltså Gud manat honom att skänka den till oss.
Till att börja med var det svårt att fatta...jag menar, hur många gånger blir man erbjuden att få en bil?! Men när han berättade historien bakom, förstod vi att han menade allvar...
Hustrun hade stått och diskat när hon hört inom sig: "Ni ska  ge bort Volvon till LE och Annica", men hon ville inte säga det till sin man, utan bad att Gud skulle tala till honom. En kväll när mannen kom hem sa han bara: "Jag tror vi ska ge bilen till LE och Annica". De kunde nu konstatera att de båda fått samma tanke, men för att vara riktigt säkra bad de Gud tala till dem en tredje gång. De bad att de skulle få tilltalet tillsammans och inom tio dagar.
På onsdagen var de båda på möte och lyssnade på Carl-Gustaf Severin - OCH han predikade bl.a. om att ge bort bilar!! De tittade på varan-dra och visste nu säkert att de uppfattat rätt.
...Vi fick en bra bil och blev jätteglada och tacksamma, särskilt som vi precis skulle flytta och därmed börja pendla fem mil t.o.r. varje dag. Vad ingen av oss visste, var tillståndet på den bil vi haft. Vi gav den till mannen för att han skulle kunna reparera och sedan sälja den. När han skulle lyfta upp den på domkraften hejdade han sig och vågade inte fortsätta - han upptäckte att en bärande balk var så gott som av.
Bara tanken på att vi skulle ha kört alla dessa mil med den dåliga bilen, kan få en att rysa. Men nu behövde vi aldrig det - Gud var före! Istället kunde vi ännu mer glädja oss över att ha en välfunge-rande bil. Att vår gamla var så dålig hade vi inte haft en aning om, men Gud visste vad vi inte visste och beredde också en suverän lösning för oss! 
Gud är god och har verkligen allt under kontroll!
Jag vill berätta ytterligare ett exempel på Guds ingripande där den här bilen var inblandad...
Min man gick i skolan fem mil ifrån där vi bodde, och en dag konsta-terade han att bensinen inte skulle räcka till att ta sig hem, och pengar skulle vi få först dagen efter. Han valde då att stanna hemma. Jag tyckte att han ändå skulle ha givit sig iväg i förväntan på att det skulle ha ordnat sig, men han lyssnade inte på sin hustru...;-)
Senare på dagen ringde en man i bönegruppen och undrade var min man varit, eftersom han hade stått med sin dotters bil på skolpar-keringen och väntat att han skulle dyka upp. Hans ärende var att tanka över en massa kvarvarande bensin från dotterns bil till vår, innan han körde den till skroten...
Min man ångrade verkligen att han inte åkt iväg trots allt, så att han fått uppleva denna speciella och oväntade Guds lösning. Det ska sägas att vi sedan fick den där bensinen i alla fall.
Här är ännu ett bevis på Guds omsorg om alla detaljer...
Givaren av Volvon tyckte att vi borde ha fått en instruktionsbok med till bilen, men vi hade inte så mycket tanke på det - vi hade ju fått en bil! Efter en tid behövde min man uppgift på lufttrycket i däcken, och tänkte att det hade ändå varit bra med en instruktionsbok. I samma veva ringde mannen som givit oss bilen och berättade att han, efter att ha bett Gud om att få tag på en sådan, fått en bunt biltid-ningar av en granne. Han satte sig och tittade igenom tidningshögen - och vad hittade han? - jo, en instruktionsbok till en Volvo just den årsmodellen som vi fått!
Gud bryr sig om ALLT, och inget är för obetydligt för honom - Vilken god pappa vi har! Många gånger räcker det med att önska eller tänka på en sak, så vet han det...


"...Er Fader vet vad ni behöver, innan ni ber honom om det"
Matt 6:8


"Det ska ske att innan de ropar ska jag svara, medan de ännu talar ska jag höra"
Jes 65:24

2 kommentarer:

  1. Härligt att läsa om Guds omsorg i både stort och smått!
    Var välsignad!

    SvaraRadera
  2. Jag blir faktiskt själv så glad och uppbyggd när jag skriver om och blir påmind om vad Gud gjort :)
    Tack, Gud välsigne dig också!

    SvaraRadera